İçeriğe geç

Boğa Kelimesinin Eş Anlamlısı Nedir

Tosun eş anlamlısı nedir?

Sessi Sözlük – boğa, öküz.

Karganın eş anlamlısı nedir?

11-16. 19. yüzyıl Orta Türkçe sözlüğünde karga; kuzgun kelimesinin eş anlamlısı olarak kabul edilir ve “lanet etmek, lanet okumak, hakaret etmek” anlamına gelir. Aynı sözlüğe göre kuzgun; uzun gagası ve kuyruk tüyleri olan çok siyah bir karga olarak tanımlanır (Bayat, 2020: 241, 301).

Oğlak eş anlamlısı nedir?

Güneybatı Oğuz dilleri dışındaki Türk dillerinde keçi yerine echku ve benzeri sözcüklerin kullanımı yaygındır. Genç keçilere oğlak, erkeklere teke, bir yaşındaki erkek ve dişilere çepiş denir.

Bisiklet eş anlamlısı nedir?

Demirat, teker, yelatı gibi sözcüklerin halk dilinde ‘bisiklet’ anlamında kullanıldığı tespit edilmiştir. Bisikletin eş anlamlıları iki tekerlekli ve çalıntıdır.

Öküz eş anlamlısı nedir?

Tarihi Türk yazı dillerinde öküz: Sığır ve tana (iki yaşına kadar yavrular) ilk kez sırasıyla Karahanlılar ve Eski Kıpçaklar metinlerinde belgelenmiştir. Ait oldukları aile “sığır”dır.

Köstebek eş anlamlısı nedir?

Köstebek kelimesinin birden fazla eşanlamlısı vardır. Halk arasında yaygın olarak toprak faresi olarak bilinse de diğer eşanlamlıları köstebek ve kör köstebek, sokma, sıraca ve kosnük’tür.

Sincap eş anlamlısı nedir?

Araştırmacılar, bu kelimenin hayvan ismi olarak sincap anlamına geldiği görüşünde birleşerek, kemirgenler grubuna ait olan “sincap” kelimesi yerine kullanılan samur, tilki ve sansar kelimelerinin anlamlarının yanlış olduğu tespit edilmiştir.

Kale eş anlamı nedir?

Palanka ve kale kelimeleri ayrıca tüm müstahkem kasabaları ifade etmek için kullanılmıştır. Bir kale kasabayı kapladığında, buna Castlekent denir. ‘Surlu kasaba’ aynı anlamda kullanılan bir diğer terimdir.

Çamur eş anlamlısı ne demek?

Çamurla eşanlamlı olan ilk kelime slime’dır. Çamurun yanı sıra, bataklık ve bataklık kelimeleri de eşanlamlıdır.

Penguenin eş anlamlısı nedir?

Penguen kelimesinin Türkçe eş anlamlısının Karabat (veya Karabat kuşu) olduğunu söyleyen kaynaklar da vardır.

Gübre eş anlamlısı nedir?

Sesli Sözlük – Saçmalık, saçmalık.

Doğanın eş anlamlısı ne demek?

Doğa kelimesinin eş anlamlısı “doğa” olarak kabul edilir.

Çarpıntı eş anlamlısı nedir?

Üzüntü, çarpıntı, afakan.

Atlet eş anlamlısı ne?

koşucu, atlet i.

Çoğalmanın eş anlamlısı nedir?

doğmak, belirmek, belirmek, dağılmak ve çoğalmak.

Hayvan eş anlamlısı nedir?

Anadolu ağızlarında hayvan anlamında bav, bobos, böçü, çer, Çokgal, dölük, evcimen, evlük, karaböcü, karaltı, medek, tereke, töm gibi kelimeler kullanılmaktadır. Hayvan kelimesinin eş anlamlısı dairesel kelimesidir.

Bulmacada eş nedir?

Türkçe eş kelimesi evli çiftler için kullanılır. “Eş” kelimesinin çağrışımı benzer yönlere, örnek ve eşdeğere sahip olmaktır. 15. yüzyılda literatüre giren Zevce, eş kelimesiyle eş anlamlıdır.

Boğa tosun nedir?

Tosun: 15 ay ile 2 yaş arasındaki erkek inek buzağısına tosun denir. İnek: 2 yaş ve üzeri dişi sığır. Boğa: 2 yaş ve üzeri erkek sığır. Öküz: Bu boğalara hadım edilmiş boğa denir.

Halk ve tosun ne demek?

Düve: Henüz doğum yapmamış dişi inek buzağısı. Tosun: 15 ay ile 2 yaş arasındaki erkek inek buzağısı. İnek: 2 yaş ve üzeri dişi sığır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir