İçeriğe geç

Erzincan Kemaliyede Ne Yenir

Erzincan Kemaliye neyi meşhur?

Kemaliye Dutu / Eğin Dutu; Erzincan ilinin Kemaliye ilçesiyle özdeşleşmiş, Latince tür adı Morus alba L. olan, üzüme benzer bir meyvedir.

Kemaliye ne alınır?

Kemaliye Kuru Dut.Kemaliye Dut Pekmezi.Lüks.Badem Çekirdeği.Kara Kovan Balı.Kuru Kaymak.Kemaliye Tulum Peyniri.Zetrin.Daha fazla ürün…

Erzincan’da yemek ne yenir?

Erzincan Yöresel Yemekleri – Nesi Meşhur?Erzincan Tulum Peyniri.Erzincan Ketesi.Erzincan BalıEtli Üzüm DolmasıKelecoşBabikko.Borani.Evelik DolmasıDaha fazla ürün…

Kemaliye nerenin ilçesidir?

Kemaliye, Erzincan’ın güneybatısında, 38 derece 30 dakika kuzey enlemi ve 39 derece 16 dakika doğu meridyeninde yer almaktadır. Kuzeyinde İliç, doğusunda Çemişgezek (Tunceli), batısında Divriği (Sivas) ve güneyinde Arapgir (Malatya) ve Ağır (Elazığ) ilçeleri ile çevrili olup yaklaşık 1168 kilometrekarelik bir alana sahiptir.

Kemaliye’de ne yen?

Kemaliye’de Ne Yenir Öncelikle Lökhane’de Lök adı verilen tatlıyı denemelisiniz. Bu tatlı dut, ceviz ve baldan yapılır ve meyve aroması baskındır. Lökhane’nin hemen arkasında yöresel yemekler yapan bir restoran bulunmaktadır. Burada bumbar, tirit, sirın ve keşkek gibi yöresel yemekler servis edilmektedir.

Erzincan’ın yiyecek olarak neyi meşhur?

Erzincan’ın meşhur yemekleri: Kuzu Dolması, Kelecoş Keşkek, Kahküllü Pilav, Erzincan Çorbası, Yaprak Sarması, Kete, Kaygana.

Erzincan hediyelik ne alınır?

El yapımı bakır işçiliği (semaver, tepsi, biblo, duvar tabağı, şekerlik, vazo gibi hediyelik eşyalar ve takılar) ve halı dokumacılığı Erzincan’da satın alınabilecek eşsiz hediyelik eşyalardır. Erzincan’da alışveriş yaparken Erzincan kızarmış leblebisi ve Erzincan tulum peyniri satın almanız önerilir.

Erzincan Kemaliyenin eski adı nedir?

İlçenin eskiden Eğin olarak bilinen ismi Mustafa Kemal’in ismine atfen Kemaliye olarak değiştirilmiştir. İlçe merkezi ve diğer yerleşim yerleri büyük ölçüde geleneksel yerel mimari ve yapıyı korumaktadır. Yakın çevresindeki doğal güzellikleri ve zengin folkloruyla büyük bir turizm potansiyeline sahiptir.

Zetrin nedir?

Zetrin baharatı onlarca bitkinin çiçek, yaprak, dal, meyve ve kabuklarının kurutulmasıyla elde edilir. Erzincan’ın doğal zenginliklerinden biri olan zetrin’i de unutmamak gerekir.

Erzincan’ın neyi meşhur meyve?

Erzincan Üzümlü (cimin) yöresinde yetiştirilen Erzincan üzümü, siyah renkli, basık oval formlu, ortalama tane ağırlığı 3-4 gram, ortalama çekirdek sayısı 1-4, kabuk kalınlığı orta, tatlı-ekşi aromalı, konik formlu, dolgun yoğunlukta, 300-1500 gram ağırlığındadır. Salkım iriliğinde sofralık bir üzüm çeşididir.

Erzincan nereleri meşhur?

Kemaliye Karanlık Kanyonu. Kanyonlar. … Girlevik Şelalesi. 127. … Ekşisu Mesire Alanı Parkları. Ali Demirsoy Tabiat Tarihi Müzesi. Tabiat Tarihi Müzeleri. Ahmet Kutsi Tecer Kültür Evi. Özel Müzeler. Otlukbeli Gölü Jeolojik Oluşumları. …Atatürk Portresi. Görülecek Yerler ve Aktiviteler.

Kasefe tatlısı nerede yenir?

Kasefe (Erzincan Yöresi) – Nefis Tarifler.

Kemaliye ne meşhur?

Kemaliye’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden bazıları; Karanlık Kanyon, Hıdır Sultan Abdal Ocağı, Kadıgölü, Hıdır Abdal Türbesi, Prof. Dr. Ali Demirsoy Doğa Tarihi Müzesi, Kemaliye Camii, Enver Gökçe Müzesi, T.C. Özel Ali Gürer Müzesi ve Kültür Bakanlığına ait Kemaliye Müzesi bulunmaktadır.

Kemaliyeden ne alınır?

Yalçıner Çiftliği. Kemaliye dut kurusu. 378,00 TL.Yalçıner Çiftliği. Kemaliye dut pekmezi. 378,00 TL.YENİ lokomotif. 162,00 TL.Yalçıner Çiftliği. İçinde badem. 518,40 TL. Yalçıner Çiftliği. Kara kovan balı 864,00 TL Yalçıner Çiftliği. Kuru krema. 216,00 TL. Kemaliye Tulum peyniri. 405,00 TL.YENİ Zetrin. 64,80 TL.Daha fazla ürün…

Erzincan Kemaliye arası kaç?

Yaklaşık 150 kilometrelik yolculuğun ortalama otobüs bileti 20 ile 30 TL arasında değişmektedir. Erzincan’dan Kemaliye’ye ulaşımın iki yolu bulunmaktadır.

Erzincan’ın neyi meşhur hediyelik?

Erzincan’ın en dikkat çeken yöresel lezzetleri Erzincan Tulum peyniri, Karakovan balı, kızarmış leblebi ve Cimin üzümüdür. Ayrıca şehir bakır işçiliğiyle de öne çıkmıştır. Tarihi Bakırcılar Çarşısı’ndaki sanat atölyelerinden çeşitli bakır ürünleri satın alabilirsiniz.

Kemaliye’ye ne zaman gidilir?

Genellikle yaz aylarında ziyaret edilen şehrin yüzölçümü bakımından geniş bir alanı kapladığı bilinmektedir. Kemaliye’de günübirlik geziler düzenleyebileceğiniz birçok yapı bulunmaktadır.

Erzincan Kemaliyenin eski adı nedir?

İlçenin eskiden Eğin olarak bilinen ismi Mustafa Kemal’in ismine atfen Kemaliye olarak değiştirilmiştir. İlçe merkezi ve diğer yerleşim yerleri büyük ölçüde geleneksel yerel mimari ve yapıyı korumaktadır. Yakın çevresindeki doğal güzellikleri ve zengin folkloruyla büyük bir turizm potansiyeline sahiptir.

Erzincan Refahiye neyi meşhur?

Buradan da anlaşılacağı üzere Refahiye ve çevresi özellikle hayvancılık ve buna bağlı ürünlerle bilinmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir