İçeriğe geç

Cühela Ne Demek

Arapça cühela ne demek?

Arapça chl kökünden gelen cuhalāˀ جهلاء “cahil” kelimesinden türemiştir.

Cahil cüreba ne demek?

Arapça “cahil” ve “cahil” (çoğul: cühelâ) kökünden türetilen cehalet kavramları, isim halinde “fail” olarak, biri zihinsel, diğeri ahlaki olmak üzere iki farklı kullanıma sahiptir. Zihinsel olarak, bilginin zıttıdır ve herhangi bir konu hakkında genel veya kısmi cehaleti ifade eder.

Cülüf ne demek?

İsim. [1] Şakaklardan sarkan saç teli.

Cuhela nasıl yazılır TDK?

Cühela kelimesinin kökeni Arapçadır. Dilimize Arapçadan girmiş kelimelerden biridir. Cühela kelimesi günlük hayatımızda sıkça kullandığımız kelimelerden biridir.

Cühela ne anlama gelir?

Dilimize Arapçadan gelen cahil, yetersiz bilgiye ve yetersiz kültür seviyesine sahip kişi anlamına gelir. Cühela kelimesi “cahil” kelimesinin çoğuludur. Cahil cühela ikilemi, etrafında olup biteni bilmeyen ve gelişmemiş kişiler için kullanılır.

Cühud ne demek?

Birinin yanlışını bulmak.

Çahillik neye denir?

Cahillik, bilgi ve deneyim eksikliğidir. Cahil kelimesi, farkında olmayan veya hatta bilişsel uyumsuzluk ve diğer bilişsel bozukluklar yaşayan bir kişiyi tanımlayan bir sıfattır ve önemli bilgi veya gerçeklerden habersiz olan kişileri tanımlayabilir.

Cahil gureba ne demek?

Gureba, genel olarak yetim, öksüz ve korunmaya, yardıma muhtaç kimselere denir.

Çahillik nedir vikipedi?

Cahil kelimesi, bilişsel uyumsuzluk ve diğer bilişsel çatışmalar yaşayan, farkında olmayan veya bunlar gibi bir durumda olan kişileri tanımlayan bir sıfattır ve önemli bilgi veya gerçeklerden habersiz olan kişileri tanımlayabilir.

Cüneyn ne demek?

Cüneyt ismi Arapça kökenlidir ve “küçük asker” veya “savaşçı” anlamına gelir. Genellikle cesaret, kahramanlık ve savaşçı niteliklerini temsil ettiği için tercih edilir. Cüneyt isminin diğer anlamları: Anadolu Beylikleri döneminde Aydınoğulları soyunun son temsilcisi olan beyin ismi, yavru at, tay.

Cüruf ne demek?

Cüruf, tamamen saf olmayan metaller eritildiğinde yoğunluk farkından dolayı yüzeyde biriken daha hafif metallere verilen isimdir. Hafif metalin havayla temas etmesi ve oksitlenmesiyle oluşur. Bu nedenle metal kalıp olarak da adlandırılır. Günümüzde çimento, seramik ve yapay kordon üretiminde kullanılır.

Kahkül anlamı nedir?

Perçem, alnı örten kısa bir saç tutamıdır.

Mücella nasıl yazılır?

TDK’ya göre Mücella kelimesinin sözlük anlamı parlak, cilalı ve cilalı anlamına gelmektedir. Ayrıca Mücella kelimesi isim olarak da kullanılmaktadır. Mücella kelimesi Arapça kökenli bir kelime olup Kuran’da geçmemektedir. Mücella ismi kız isimlerinden biridir.

Eşgal etmek ne demek?

Etimoloji | Son zamanlarda virüs gibi yayılan bir yanılgıdır. Eşgal⛔️ Eşkal ✅ Eşgal; İşler ve uğraşlar anlamına gelir. Eskal ise görünüş demektir.

Kandela nasıl yazılır?

“cd” sembolüyle gösterilen kandela, belirli bir yöndeki ışık şiddetinin SI birimidir.

Cüllah ne demek?

Osmanlı İmparatorluğu’nda dokumacılıkla uğraşanlara Cullah denir. Çoğunlukla pamuk dokuyan Cullahlar ayrıca örgü ve diğer şekillerde dokuma da yapardı. Osmanlı İmparatorluğu’nda bir zanaat haline gelen Cullah sanatı, her şehirde aranan bir meslek haline gelmiştir.

Cüdâ ne demek TDK?

Anlamı: “Cüda” kelimesi ayrılık veya mesafe anlamına gelir. Bu kelime insanların veya nesnelerin birbirinden uzak olma durumunu ifade eder. Genellikle sevdiklerinden veya istedikleri bir şeyden ayrılma durumunu ifade eder.

Ahlem Arapça ne demek?

Ahlam kelimesinin anlamı nedir? Ahlam kelimesinin sözlükteki ilk anlamı; rüya, hülya, uykuda görülen şeyler demektir.

Arapça cenne ne demek?

Arapçada “cenne” diye bir fiil vardır; “gizlemek, örtmek” anlamına gelir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Binevler Escort