Doğalgaz kombisi evin nereye konmalı?
Bu nedenle kombiler kesinlikle binaların merdiven boşluklarına ve genel alanlarına, bacanın geçtiği duvara, daire ışıklarına, açık balkonlara, yatak odalarına ve patlayıcı veya kolay yanıcı maddelerin depolandığı yerlere bağlanmamalıdır.
Kombi mutfakta mı olur balkonda mı?
“Kazan balkona mı yoksa mutfağa mı yerleştirilmeli?” Bu sorunun sıkça sorulmasının sebebi, bu alanların en çok tercih edilen alanlar olmasıdır. Ancak net bir cevap yoktur. Kullanılacak yeterli alan varsa, balkona veya mutfağa yerleştirebilirsiniz.
Salona kombi takılır mı?
Havalandırmalı ünitelerin monte edilebileceği yerler: Kapalı balkonlar (belirtilen şartnameye göre bacaya bağlı olmaları şartıyla), mutfaklar, oturma odaları (hiç kimsenin uyumaması şartıyla), koridorlar ve girişler. Havalandırmalı kombi çok iyi havalandırılan bir yere monte edilmeli ve ünitenin bulunduğu yere sürekli temiz hava akışı olmalıdır.
Kombi montajı nereye yapılır?
Yoğuşmalı kombiler İgdaş şartnamesine göre yatak odası hariç evin her yerine monte edilebilir. Bazı kombi markaları banyo ve tuvaletlere monte edilemez. Balkona veya dışarıya monte edilecekse mutlaka dolapta muhafaza edilmelidir.
Kombiyi balkona koymak yasak mı?
Doğalgaz kullanım yasası gereği, kombilerin balkon gibi açık alanlara monte edilmesi zorunlu olup, doğalgaz dağıtım şirketi gaz açma izni aldığında kontrol edilecektir.
Kombi neden balkona konulur?
Havalandırmalı ve hermetik kombilerin kurulumu için ideal alanlar. Örneğin, cihazınızı mutfağınıza kurmak yerine balkonunuzda bir bölme oluşturabilirsiniz. Bu şekilde, hermetik kazanınız yanma için gereken temiz havayı dışarıdan alacak ve ortaya çıkan egzoz gazlarını dış ortama bırakacaktır.
Kapalı balkonda kombi dolabı zorunlu mu?
Özellikle soğuk kış günlerinde balkonda kombiniz donabilir ve yüksek maliyetlere yol açabilir. Bu durumu göz önünde bulundurarak kombinize dolap yaptırmanızı veya balkonu kapatmanızı öneririz.
Kombi balkonda çok yakar mı?
Kombi balkonda olursa ne olur? Doğalgazlı kombinin soğuktan korunmadan balkonda olmasının ısı kaybına yol açtığı belirtiliyor. Balkonda korumasız doğalgazlı kombinin yaklaşık yüzde 10 civarında ısı kaybına yol açtığını ve bu kaybın faturaya ağır yansıdığını belirtmek isteriz.
Açık balkonda kombi olur mu?
Kazanın 24 saat çalıştırılmasında bir sakınca yoktur.
Kombi yeri değiştirilebilir mi?
Kombi alt bağlantı kiti ve doğalgaz boru hattı, kombi taşınması gerektiğinde (örneğin mutfaktan balkona) takılabilir veya yeri değiştirilebilir. Bu, ek maliyetlere neden olabilir. Kombi montajı için ana ücret 2000 ₺ + KDV’dir.
Kombi balkonda ise menfez gerekli mi?
Oda hacmi: Baca veya fanlı kombi kazanların açık yanma odaları vardır. Yanma işlemini ortam havası kullanarak gerçekleştirdikleri için bu tür cihazların takıldığı odaların minimum hacmi 10-12 m³ olmalıdır. Hermetik cihazların takıldığı alana havalandırma ızgarası takılması gerekli değildir.
Kombi dolabı şart mı?
Kullanımı zorunlu mu acaba diye merak ediliyor. Elbette bunun bir şartı var. Günümüzde kombi montajı proje gereksinimlerine göre uzman ekipler tarafından yapılıyor. Her kombiye dolap uymadığı gibi her yerde dolapta kullanılması da gerekmiyor.
Kombi montaj ücreti ne kadar?
Kombi montaj bedeli 2023 yılında 1250 ₺ + KDV olarak belirlenmiştir. Kombi alt bağlantı kiti, yoğuşma tahliye hattı ve montaj malzemeleri 750 ₺ + KDV olarak ücretlendirilmektedir. Kombiyi balkona monte ederken İGDAŞ kombi dolabı talep etmektedir. Kombi saklama dolabı bu fiyata dahil değildir.
Eski kombinin yerine yeni kombi takılır mı?
Kazan değiştirme projesi gerekip gerekmediğini öğrenmek için yerel gaz dağıtım şirketinizle iletişime geçmelisiniz. Kazan değiştirme konusunda her türlü yardım yetkili şirketler tarafından sağlanmalıdır. Eski yoğuşmalı kazanınızın sökülmesi ve yeni yoğuşmalı kazanın montajı ve bağlantısı, kazanı satın aldığınız yetkili bayi tarafından gerçekleştirilecektir.
Banyoya kombi konulur mu?
Evlerde şömineli kombiler; Yatak odası, banyo ve tuvaletlere monte edilemez. Hermetik kombiler ise sadece atmosfere bakan odalara monte edilebilir.
Doğalgaz kombisi yatak odasında olur mu?
Bacalı ve hermetik kombiler; Havalandırma boşluklarına, merdiven sahanlıklarına ve asansör boşluklarına montajı mümkün değildir. Ev içindeki bacalı kombiler; Yatak odası, banyo ve tuvaletlere montajı yapılamaz. Hermetik kombiler ise sadece atmosfere bakan odalara montajı yapılabilir.
Kombinin olduğu odada uyunur mu?
Hermetik kombi kazanları, yanma havasını dışarıdan çekip egzoz gazlarını uzaklaştırdıkları için yatak odalarına monte edilebilir. Ancak baca bağlantısı olmayan konvansiyonel kombi kazanları, karbon monoksit birikmesine yol açabileceği için yatak odalarında kullanılmamalıdır. Kombi kazanları kullanım sırasında gürültü ve ısı üretir.
Kombi bacası en fazla kaç metre olmalı?
Maksimum baca uzunluğunu 90° dirsek başına 1 m, 45° dirsek başına 0,5 m kısaltır. Temiz hava bacasına bağlantı 15 m’den uzun olmamalıdır.
Kombi ile ocak Mesafesi Ne Kadar Olmalı?
LPG veya doğalgazla çalışan sobalarda ise en az 65 cm olması gerekiyor.